رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

تاخیر در ارسال ام آر آی بندرعباس از سوی فروشنده است/لزوم راه اندازی و تجهیز خانه‌های بهداشت در نقاط مختلف هرمزگان

دکتر فرشیدی گفت: در خصوص تجهیزات به خصوص ام آر آی ، می‌توانیم بگوییم که این دستگاه را سال گذشته خریداری کرده ایم و بیش از نیمی از هزینه آن را داده ایم اما فروشنده در ارسال آن تاخیر کرده است.

به گزارش مجله خبری اول هرمزگان، دکتر حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه پشت بسیاری از خبرها، دستهای کسانی که قسم خورده اند که اسلام و انقلاب اسلامی نباشد را به راحتی می بینیم، اظهار کرد: در جهانی هستیم که اطلاع رسانی حرف اول را می زند و اگر بخواهیم افکار مردم را مدیریت کنیم رسانه حرف اول را می‌زند .

وی در ادامه افزود: خیلی سخت است که بین خبر مستند و غلط تشخیص درست بدهیم و یک خبر خیلی بی ارزش می تواند یک بخش را از فعالیت موثر باز بدارد. مثال واضح این بحث در دوران کووید می‌توان گفت که با هماهنگی بین مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه های اجرایی، رسانه ای و … و هم‌چنین خبرنگاران که پای کار بودند باعث شد که مردم استقبال کنند و کار بزرگی شد که روزهای خوبی را داریم می گذرانیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در یک ماه اخیر بیش از ۶۵ درصد کسانی که در آی سی یو رفته اند کسانی بودند که بیش از دو دوز واکسن نزده بودند. آمار بستری ها رو به کاهش است و به امید خدا با آمار موجود دیگر نباید شهر قرمز داشته باشیم و در سطح کشور نیز این اتفاق خواهد افتاد.

فرشیدی ابراز داشت: نباید فکر کنیم که دانشگاه علوم پزشکی فقط درگیر کووید بوده، ما بیماری های دیگر هم داریم که با کوچکترین غفلت می‌تواند دردسری بزرگ درست کند. سال ۷۱ بالغ بر ۲۵ هزار مورد مالاریا داشتیم که عامل آن پشه، محیط، آب و بیمار در کنار همدیگر قرار بگیرند خطر ابتلا به مالاریا افزایش می دهد. امسال در استان هرمزگان مبتلا به مالاریا نداشته ایم اما در کشورهای همسایه مانند پاکستان و افغانستان تعداد مبتلایان زیاد می‌باشد و مهاجرت نیز می تواند عامل انتقال شود.

وی ادامه داد: کسانی که تحت عنوان بهداشت یار و خانه بهداشت در مناطق این استان باعث می‌شوند که شرایط را کنترل کنند و با پیشگیری دقیق، مشکلی در این زمینه بوجود نیاید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اذعان داشت: خانه بهداشت بخش عمده‌ای از بیماری ها را که بیشتر عفونی هستند را با واکسیناسیون می‌تواند کاهش دهد و امروز به گونه‌ای شده است که این مراکز در مناطق کمتر از یک هزار نفر نیز احداث شود.

فرشیدی اضافه کرد: سال گذشته سرخک در برخی از کشور‌های اروپایی تشدید پیدا کرد و این نشانگر این هست که در اروپا طرح واکسیناسیون سرخک را برداشته بودند و عامل بروز این بیماری شد.
سال گذشته و در چند ماه اخیر وبا را در کشور عراق داشتیم که باید در داخل کشور کنترل می شد و کنترل های خوبی در این زمینه شکل گرفت.
ما اکنون در بحران قرار داریم و باید به دنبال بیماران باشیم تا مشکلات سلامت کاهش یابد.

وی گفت: طرح دادیار به صورت گسترده اعلام شد و در کنار کالاهای دیگر، دارو نیز قاچاق می‌شود، و دولت با طرح دادیار یارانه دارو را افزایش داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآور شد: در استان هرمزگان طی دو هفته گذشته ۱۸۳ میلیارد تومان یارانه دارو را به شرکت ها پرداخت کرده ایم تا مردم احساس گرانی نسبت به دارو نداشته باشند. بخشی از تجهیزات پزشکی نیز در کشور خودمان در حال تولید است و امروز خوشحالیم که صنعت بومی در عرصه پزشکی رشد داشته است.

فرشیدی بیان داشت: در خصوص غذا نیز باید گفت کشورهایی که صادر کننده غذا هستند ، باید در کشور مقصد نمونه برداری هایی صورت گیرد و در این راستا با افزایش آزمایشگاه ها و نیروهای این زمینه ، زمان یک هفته ای پاسخگویی به سه روز کاری کاهش یافته است.

وی افزود: بحث آموزش، با کلنگ زنی دانشگاه دندانپزشکی در بندرعباس، راه اندازی آزمایشگاه جامع همکار با پاستور و همچنین آموزش گروه پزشکی در شهرستان های میناب و بستک از دیگر سیاست های دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان می‌باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پایان گفت: در خصوص تجهیزات به خصوص ام آر آی ، می‌توانیم بگوییم که این دستگاه را سال گذشته خریداری کرده ایم و بیش از نیمی از هزینه آن را داده ایم اما فروشنده در ارسال آن تاخیر کرده است.
انتهای پیام/