مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان:

بیش از ۳۹۰ مؤسسه و خانه قرآنی در هرمزگان فعالیت دارند

حجت الاسلام انصاری راد از فعالیت بیش از ۳۹۰ موسسه و خانه قرآنی شامل ۲۴۶ خانه قرآنی روستایی، ۱۱۲ خانه قرآنی شهری و ۳۳ موسسه قرآنی در این استان خبر داد.

حجت‌الاسلام‌ علی‌اکبر انصاری‌راد، مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان یکی از محورهای فعالیت‌های اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان نام برد و اظهار کرد: در راستای نهضت قرآن آموزی در سطح استان تلاش‌های خوب و گسترده ای صورت گرفته و همچنان تلاش می‌کنیم با اهداف و برنامه‌های جدید هماهنگ باشیم.

وی در ادامه افزود: اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان در استان دو سیاست کلی اعم از کاهش تصدی‌گری بخش اداری و دولت و واگذاری امور قرآنی به بخش مردمی و همچنین ایجاد جریان فعالان قرآنی را در این حوزه دنبال می‌کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با بیان اینکه بیش از ۳۵۸ خانه قرآنی شامل ۲۴۶ خانه روستایی و ۱۱۲ خانه شهری و همچنین ۳۳ موسسه قرآنی در هرمزگان مشغول فعالیت هستند، هدف از تأسیس این مؤسسات و خانه‌های قرآنی را برون‌سپاری فعالیت‌های قرآنی به بخش مردمی ذکر کرد.

انصاری‌راد ادامه داد: سالانه بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ قرآن آموز از مؤسسات و خانه‌های قرآنی تحت نظر سازمان تبلیغات اسلامی فارغ‌التحصیل می‌شوند. هرچند در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، این تعداد با کاهش رو به رو بوده اما تلاش کردیم با بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی از تعطیلی و کاهش فعالیت‌های قرآنی جلوگیری کنیم.

وی گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا نیز فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی یا به صورت حضوری با جمعیت‌های محدود با قوت در حال انجام است.

شتاب‌دهی به فعالیت‌های قرآنی با سرمایه‌گذاری بر روی جوانان

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با تأکید بر ضرورت رویکرد آموزش محور در فعالیت‌های قرآنی هرمزگان، گفت: برای شتابدهی به فعالیت‌های قرآنی در گام دوم انقلاب نیاز به سرمایه‌گذاری بر روی جوانان گفت: در حوزه قرآن استان نیاز به تحول و برنامه‌ریزی مدونی داریم، از گذشته یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های ما در حوزه قرآنی این بود که اتحادیه‌ای مدغم داشته باشیم که بر اساس شرایط و اقتضائات استان فعالیت‌های قرآنی را سامان ببخشد.

انصاری راد ادامه داد: خوشبختانه این زمینه و بستر برای حرکت بیشتر در حوزه قرآن فراهم شده و ما این حرکت مبارک را ارج می‌نهیم و معتقدیم وجود نیروهای دارای تخصص و تعهد و انگیزه انقلابی در این اتحادیه سبب خواهد شد گام‌هایی که تاکنون برنداشتیم یا باید با شتاب بیشتری برداریم به طور جدی برداشته شود تا به اهداف از پیش تعیین شده قرآنی دست یابیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه همه در اتحادیه مؤسسات قرآنی استان دارای فکر، برنامه و ایده‌های نو قرآنی هستند که می‌تواند به مجموعه قرآنی استان کمک شایانی داشته باشد. عماد ناصری، مدیرعامل جدید اتحادیه که جوانی انقلابی و متعهد و با اخلاق قرآنی است، می‌تواند در رأس این مجموعه و با همت و کمک کلیه اعضای اتحادیه تحولی در حوزه قرآن هرمزگان رقم بزند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به اینکه باید در حوزه قرآن چند نکته را مورد اهتمام قرار دهیم، تصریح کرد: باید بدانیم در گام دوم انقلاب نیاز به شتاب بیشتر در همه حوزه‌ها داریم. در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و دیگر حوزه‌ها این حرکت آغاز شده و نیروهای جوان انقلابی در عرصه قرار گرفتند و تحولاتی را رقم زده‌اند. در حوزه قرآنی نیز باید بیشتر به سراغ جوانان برویم، ما برای شتابدهی به فعالیت‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری بر روی قاریان، معلمان و فعالین قرآنی جوان داریم که باید در بانک جامع اطلاعاتی و آماری اتحادیه قرار بگیرند.

ضرورت رویکرد آموزش محور در فعالیت‌های قرآنی هرمزگان

انصاری راد اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های ما در گذشته شکل‌گیری یک بانک اطلاعاتی و آماری بود که خوشبختانه زیرساخت‌های آن فراهم شده و باید تکمیل شود تا بتوانیم اطلاعات جامعی از همه نیروهای قرآنی استان داشته باشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با تاکید بر اینکه فعالین قرآنی که سن و سال بیشتری دارند نیز باید به‌عنوان پیشکسوت و راهنما به میدان آمده و جوانان را همراهی کنند، افزود: همه ما خود را به قرآن بدهکار می‌دانیم. قرآن کتاب انقلاب است و هرکس خود را انقلابی می‌داند باید برای فراهم شدن زمینه‌های توسعه فعالیت‌های قرآنی تلاش کند. همچنین باید به سراغ شرکت‌ها و صنایع استان که هنوز وظیفه و مسئولیت‌های خود را در قبال جامعه قرآنی و فرهنگی ادا نکرده‌اند برویم.

انصاری‌راد با تأکید بر ضرورت رویکرد آموزش محور در فعالیت‌های قرآنی هرمزگان، اظهار کرد: متأسفانه خلأهایی در زمینهٔ آموزش قرآن در استان وجود دارد، ۴۱ سال از انقلاب اسلامی گذشته و ما هنوز حرکت درستی در این راستا برنداشته‌ایم. باید به سمت آموزش محوری پیش رویم و البته این آموزش محوری باید برای همه بخش‌های قرآنی اعمال شود. مباحث محتوایی و مفاهیم قرآن باید مرود توجه قرار گیرند و تنها تمرکز ما بر روی حفظ و تجوید و روخوانی نباشد چراکه همه فعالیت‌های آموزشی، تبلیغی و فرهنگی ما در نهایت برای ارتقاء محتوا و عمل قرآنی است.

انتهای پیام/