ارتقای دانش مهندسی دریایی کشور با تکیه بر توان داخلی
به گزارش مجله خبری اول هرمزگان، محمدرضا اله یار، معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی در جریان بازدید از روند عملیات اجرایی فاز سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی، اظهار کرد: بزرگترین بندر تجاری کشور قطعاً نیازمند این است که ظرفیت ها و قابلیت های خود را برای رقابت بهتر و بیشتر با بنادر منطقه افزایش داده و سهم بیشتری از تجارت بین المللی کسب کند.
وی افزود: بر همین اساس، طرح احداث فاز۳ طرح توسعه کانتینری بندر شهید رجایی تعریف و اجرایی شد؛ پروژه احداث سه پست اسکله این پایانه به طول ۱۴۰۰ متر، علیرغم همه مسائل و مشکلاتی ناشی از تحریم های ظالمانه بین المللی، خوشبختانه با اتکاء بر دانش فنی و بومی کشور هم در حوزه مهندسین مشاور و در حوزه پیمانکاری به خوبی پیش رفته و در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از یک پست اسکله، در گام نخست خواهیم بود.
اله یار خاطرنشان کرد: با تکمیل فاز۳ این بندر، امکان پهلوگیری همزمان۳ کشتی نسل هفتم اقیانوس پیما با آبخور ۱۷,۵ متر و طول ۴۰۰ متر با بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۰ TEU کانتینر فراهم می شود و قدرت رقابتی بزرگترین بندر بازرگانی کشور با بنادر رقیب در منطقه افزایش بسزایی خواهد یافت؛ همچنین این طرح موجب ارتقای جایگاه بندر شهید رجایی در میان ۱۰۰ بندر برتر دنیا خواهد شد.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی ساخت سه پست اسکله نفتی در بندر شهیبد رجایی را از جمله پروژه های شاخص اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: ساخت این اسکله ها با قابلیت پذیرش شناورهای بزرگ نفتی با اتکاء بر توان داخلی در حال انجام است. در حال حاضر، مرحله ساخت ابنیه و اجرای بخش عمرانی به پایان رسیده و عملیات اجرایی در مرحله تجهیز اسکله ها شامل خطوط لوله، پایپرک(Pipe Rack) و موارد دیگر قرار دارد.
وی تاکید کرد: اکثر تجهیزات مورد نیاز این اسکله در داخل کشور و بخشی از آن نیز توسط شرکت های دانش بنیان ساخته شده است.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به دستاورهای مهم این پروژه ها در سطح ملی گفت: اجرای این پروژه های مهندسی دارای پیچیدگی های بسیار خاصی است که به همت متخصصین ایرانی و اساتید و دانش پژوهان دانشگاه های کشور موفق شدیم این مرحله سخت را پشت سر بگذاریم؛ همچنین با همفکری و تبادل نظر، ارزش افزوده ای قابل توجهی برای متخصصین کشور ایجاد شد و به عنوان دستاورد جانبی اجرای این پروژه ها، شاهد ارتقای دانش مهندسی دریایی کشور نیز هستیم.
گفتنی است، پروژه ساخت سه پست اسکله جدید نفتی بندر شهید رجایی با یک هزار و ۳۰۰ متر طول، ۸۵۰ متر عرشه و عمق ۱۶ متر در ضلع شرقی حوضچه این بندر به همراه احداث جاده، پل دسترسی و همچنین خطوط انتقال در مراحل پایانی ساخت قرار دارد.
با بهره برداری از این اسکله ها که از نوع شمع و عرشه و با امکان پهلوگیری شناورهای نفتکش یکصدهزار تنی است، زیرساخت لازم برای صادرات سالانه ۳۴ میلیون تن فرآورده های نفتی شامل بنزین، گازوییل، نفتا، میعانات گازی، نفت کوره و سوخت شناورها فراهم می شود و ظرفیت صادرات فرآورده های نفتی از بندر شهید رجایی ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0